Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


ZZP’ers kondigen tariefsverhoging aan

2 november 2011.

Beduidend meer zzp'ers zien ruimte in de markt om hun tarief op te schroeven. Eén op de drie zzp’ers is zelfs van plan het komend jaar zijn tarief te verhogen. Met name zzp’ers in de communicatie- en informatiebranche (37%), de groot- en detailhandel (34%) en de zakelijke dienstverlening (32%) verhogen hun tarief. In de bouwsector heeft slechts 16% van de zzp’ers plannen om het tarief bij te stellen. Overigens is slechts 1% van de zzp’ers voornemens zijn tarieven in 2012 te verlagen. Dit blijkt uit onderzoek van het KvK Ondernemerspanel.

De voorgenomen verhoging van zzp-tarieven voor 2012 volgt op een langere periode van dalende dan wel gelijkblijvende tarieven. In 2008 en 2009 berichtten de media nog over forse tariefsverlagingen bij zzp’ers. In 2010 en 2011 handhaafde een meerderheid (ruim 70%) het oude prijsniveau. Toch vond één op de tien (ruim 9%) het nog nodig de tarieven omlaag te schroeven.

Het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel telt bijna 10.000 leden. Zij nemen deel aan online onderzoek, onder meer over actuele onderwerpen zoals wetswijzigingen, belastingen, effecten van economische crisis en overige ondernemersvraagstukken. Het panel biedt de Kamer van Koophandel ook de kans haar producten en diensten direct af te stemmen op de behoefte van de ondernemers. Bron: Kamer van Koophandel

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat