Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Facturen automatiseren met UBL

Het automatisch aanmaken en verwerken van uw inkoopfacturen

Indien u gebruik maakt van Cash of Exact bestaat de mogelijkheid om uw inkoopfacturen geautomatiseerd in uw financiële administratie te verwerken. Dit gebeurt door middel van het gebruik van UBL.

UBL staat voor Universal Business Language, en is een standaard formaat voor elektronisch factureren. Het is een XML-bestand dat de boekingsinformatie van de bijgevoegde factuur bevat, en dat zorgt voor directe verwerking.

De factuur wordt naar het e-mail adres van de ontvanger gestuurd. Door het gestandaardiseerde format kan de factuur vervolgens direct ingelezen worden in het boekhoudpakket, zonder handmatige invoering.

Aangezien de ontwikkeling op dit gebied erg snel gaat, zult u steeds vaker uw digitale facturen ontvangen met een toegevoegd UBL bestand. Naast dat UBL de verwerking van facturen beduidend sneller maakt, is ook de foutkans ten opzichte van Scan- en Herken of handmatige verwerking veel geringer.

Wat als er geen UBL bestand bij uw factuur zit?

Indien u facturen ontvangt zonder UBL bestand, kunt u dit alsnog aan laten maken door de service van GO2UBL. Werkt u met Cash Software dan zal Cash automatisch voor u vaststellen of er UBL bestand aanwezig is en dit, indien nodig, alsnog langs GO2UBL sturen.

Indien de koppeling op basis van de diverse informatie niet tot een boeking kan komen zal de voor u worden geparkeerd, u kunt deze mutaties dan eenvoudig vanuit een speciale omgeving handmatig "matchen" of toewijzen aan bepaalde debiteur, crediteur of grootboekrekening.

Het geautomatiseerd aanmaken van PDF facturen met UBL

Als u PDF facturen met UBL ontvangt wilt u deze natuurlijk ook aan uw cliënten aanbieden. Dit is eenvoudig te realiseren door uw facturen via het CashWeb-pakket aan te maken, en vervolgens per e-mail aan uw relaties te verzenden. Actium ondersteunt u daar graag bij.

Ik wil graag gebruik gaan maken van UBL

Indien u meer informatie wenst over UBL implementatie verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen. In overleg kijken we dan of uw bank en administratie hier geschikt voor zijn.

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat