Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Dividendbelasting

Heeft u een besloten vennootschap en wilt u dividend uitkeren aan uw aandeelhouders? Dat heeft iets meer voeten in de aarde dan een betaalopdracht aan de bank.

U heeft namelijk bij dividenduitkeringen te maken met het inhouden van dividendbelasting, en het afdragen op uw aangifte. Zowel de aangifte van de dividendbelasting als de afdracht van de dividendbelasting moet geschieden binnen één maand na de dividenduitkering.

Moet u altijd dividendbelasting inhouden?

Nee. Niet in alle gevallen bent u verplicht dividDividend belastingendbelasting in te houden. Zoals op elke regel zijn er namelijk uitzonderingen. Soms hoeft u geen dividendaangifte te doen. Dat kán bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van een fiscale eenheid, of van deelnemingsverhoudingen.

Actium is op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving, zodat uw dividenduitkeringen altijd volgens het boekje afgehandeld worden.

Aangifte dividendbelasting en advies

Bij het doen van een dividenduitkering vanuit uw vennootschap dient er een aantal zaken goed geformaliseerd te worden. Actium adviseert daar bij. Tevens verzorgen we, indien van toepassing, uw aangifte dividendbelasting, uiteraard conform de geldende regelgeving.

Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn:

  • Deelnemingsvrijstelling
  • Aandeelhoudersbesluit (met notulen)
  • Statutaire regelingen over winstbestemming
  • Dividendnota

Wilt u meer weten over het doen van uw aangifte dividendbelasting? Neem dan contact met ons op.

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat