Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Zelfstandigenaftrek en startersaftrek (2016)

De zelfstandigenaftrek: voor wie?

De naam zegt het al: zelfstandigenaftrek is een fiscale aftrekpost: een bepaald bedrag waarover u geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. U heeft recht op zelfstandigenaftrek wanneer u als ondernemer voldoet aan het urencriterium (1225 uur per jaar besteden aan uw onderneming) van de Belastingdienst. Zelfstandigenaftrek

Hoeveel de zelfstandigenaftrek voor u bedraagt, is tot 2011 afhankelijk van uw winst. Daarbij geldt: hoe hoger uw winst, hoe lager de zelfstandigenaftrek. De hoogte van de zelfstandigenaftrek ligt tot 2011 tussen circa € 4.500,00 tot ruim € 9.400,00.
Vanaf 2012 bedraagt de zelfstandigenaftrek een vast bedrag van
€ 7.280,00,.

De startersaftrek

In de eerste drie jaren als startende ondernemer heeft u naast de zelfstandigenaftrek, ook recht op de startersaftrek. De hoogte van de startersaftrek is €2123,- in 2016.Natuurlijk zijn ook hieraan weer voorwaarden verbonden.

Voorwaarden startersaftrek

De voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de startersaftrek zijn onder meer dat u winst uit onderneming moet genieten en moet voldoen aan het urencriterium (zie hierboven).

Wilt u meer weten over de toepassing van deze regeling en het urencriterium, de versoepelde regeling voor startende ondernemers, het verlaagde urencriterium, enzovoorts? Verder lezen

>>>Ja, graag. >>>

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat