Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Zelfstandigenaftrek en startersaftrek (2016)

De zelfstandigenaftrek: voor wie?

De naam zegt het al: zelfstandigenaftrek is een fiscale aftrekpost. Een bedrag waarover u geen inkomstenbelasting hoeft te betalen.

U heeft recht op zelfstandigenaftrek wanneer u als ondernemer voldoet aan het urencriterium (1225 uur per jaar besteden aan uw onderneming) van de Belastingdienst.

Hoeveel de zelfstandigenaftrek voor u bedraagt was tot 2011 afhankelijk van uw winst. Daarbij gold: hoe hoger uw winst, hoe lager de zelfstandigenaftrek.

Het ging hier om marges van €4.500,00 tot ruim €9.400,00. Vanaf 2012 is de zelfstandigenaftrek echter een vast bedrag van €7.280,00.

Zelfstandigenaftrek

De startersaftrek

In de eerste drie jaren als startende ondernemer heeft u, naast de zelfstandigenaftrek, ook recht op de startersaftrek. De hoogte van de startersaftrek was €2123,- in 2016.

Voorwaarden startersaftrek

Startersaftrek is voor een hoop beginnende ondernemers een zeer welkome regeling, aangezien een beginfase van een onderneming vaak al kostbaar genoeg is. Echter, om aanspraak te mogen maken op deze regeling dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Wilt u meer weten over de toepassing van deze regeling, de voorwaarden, en het bijbehorende urencriterium? Verder lezen

>>>Ja, graag. >>>

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat