Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Uw aangifte omzetbelasting

Als u uw onderneming bent gestart krijgt u al snel te maken met de regelgeving omtrent de omzetbelasting voor ondernemers.

De Belastingdienst vindt dat u ondernemer bent als u met regelmaat zelfstandig een bedrijf of een beroep uitoefent, en dus zal uw administratie hier rekening mee moeten houden. Voor de omzetbelasting is het namelijk niet zo zeer van belang of u winst maakt, maar wordt er gekeken naar hoe de onderneming in elkaar steekt.

Actium vertelt u hier graag meer over.

Uw aanmelding bij de Belastingdienst

Wanneer u zich laat inschrijven bij de Kamer van Koophandel, zal direct de aanmelding bij de Belastingdienst worden verzorgd. Het is echter altijd wijs om dit voor de zekerheid nog even na te vragen. Mocht er onverhoopts iets niet volledig geregeld zijn ondersteunt Actium hier graag bij.

Neemt u in dat geval gerust contact met ons op.

Op het moment dat uw inschrijving goedgekeurd is ontvangt u van de Belastingdienst een BTW-nummer. Vanaf dat moment krijgt u van de Belastingdienst ook telkens bericht wanneer u uw aangifte omzetbelasting moet (laten) indienen.

BTW – wat betekent dat eigenlijk?

De letters BTW staan voor Belasting over Toegevoegde Waarde.

U brengt belasting in rekening op uw verkoopfacturen, en op uw inkoopfacturen wordt het aan u (voorbelasting) gerekend. U geeft aan de Belastingdienst het verschil op tussen de af te dragen BTW en de voorbelasting.

De term BTW wordt dus afgeleid van deze rekensom: u hoeft alleen 21% belasting te betalen over het verschil tussen uw omzet en uw kosten – dus over de waarde die u daadwerkelijk toevoegt.

Indienen aangifte omzetbelasting

Aan de basis van uw aangifte omzetbelasting staan uw financiële gegevens. Deze zullen in uw aangifte gegroepeerd en geordend moeten worden. In overleg bepalen we in hoeverre u deze werkzaamheden zelf uitvoert, en op welke vlakken Actium u hierbij ondersteunt.

We wijzen u hierbij graag op het handige online boekhoudpakket CashWeb, waarmee u op een snelle en eenvoudige manier uw administratie op orde houdt.

En wilt u liever helemaal geen zorgen? Dan is ook een financieel administratieve totaaloplossing zeker aan ons toevertrouwd.

>>> Ik wil meer weten over omzetbelasting. >>>

>>> Ik heb een specifieke vraag over mijn situatie. >>> Verder lezen

 

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat