Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Raakt u onverhoopt voor kortere of langere tijd arbeidsongeschikt, dan wilt u vanzelfsprekend niet zonder inkomen komen te zitten.

Echter, waar de situatie voor werknemers wettelijk al goed geregeld is, zullen ondernemers hier zelf een oplossing voor moeten verzinnen. De veiligste manier om dit risico af te dekken is om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze zijn er in verschillende varianten.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is in basis een verzekering die u van inkomen voorziet op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt. En de ultieme vorm hierin is natuurlijk dat de polis voor een uitkering zorgt zodra u op welke wijze dan ook niet in staat bent om uw werkzaamheden uit te voeren. U zult echter begrijpen dat hier ook een prijskaartje aan hangt

De premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is mede afhankelijk van het te verzekeren inkomen, uw beroep, en de gewenste uitkeringsperiode. De premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan dan ook behoorlijk oplopen.

Om deze reden zijn er diverse varianten ontstaan waarbij de uitkering bijvoorbeeld pas plaatsvindt na een bepaald aantal weken of maanden arbeidsongeschiktheid. Of waarbij uitkering pas aan de orde komt bij een bepaald percentage arbeidsongeschiktheid. Op die manier heeft u, zoals het een ondernemer betaamt, zelf de kosten en baten in de hand

Beperkte of budget arbeidsongeschiktheidsverzekering

Waar bovenstaande verzekeringen voor algemene situaties gelden zijn er ook varianten op de markt die alleen uitkeren in specifieke situaties. Te denken valt hierbij aan arbeidsongeschiktheid veroorzaakt door een ernstige (benoemde) ziekte en/of door een ongeval.

Het kiezen van een juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering is maatwerk. Actium neemt de varianten met u door, zodat de financiële gevolgen van de diverse opties inzichtelijk voor u worden.

Rood Kruis

Vertel mij meer over mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Verder lezen

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat