Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


U wordt werkgever, wat nu ?

U heeft besloten om personeel aan te nemen voor uw onderneming. Kortom, u wordt werkgever. Wat zijn dan de eerste stappen die u moet nemen?

  • Aanvragen loonheffingennummer
  • Inschrijven bij het bedrijfspensioenfonds (indien van toepassing)
  • Sluiten van een ziekteverzuimverzekering

Aanvragen van een loonheffingennummer

Voor iedereen met een onderneming zal een keer de overweging komen of er een werknemer in dienst gaat komen. Als u voor het eerst een werknemer in dienst neemt, dan dient u dit aan te melden bij uw belastingkantoor.

Om de aanmelding soepel en volledig te laten verlopen stuurt u het formulier Melding Loonheffingen Aanmelding Werkgever naar uw belastingkantoor.

Vervolgens ontvangt u een loonheffingennummer en een sectorindeling. Deze gegevens heeft u nodig voor het verzorgen van uw salarisadministratie en het doen van uw loonaangifte.

Inschrijven bij het bedrijfspensioenfonds

Indien uw onderneming onder een (verplicht) bedrijfspensioenfonds valt, dan dient u zich tevens in te schrijven als werkgever bij het betreffende pensioenfonds.

Na inschrijving zal het pensioenfonds u informeren over de in te houden en af te dragen premies. Daarnaast krijgt u instructie over de wijze waarop u uw werknemers en loongegevens aan het pensioenfonds dient aan te leveren.

Er is in Nederland grote diversiteit aan pensioens- en bedrijfstakregelingen. Wilt u weten welke regelingen op uw onderneming van toepassing zijn? Neemt u dan gerust contact op met één van onze specialisten.

Eigen pensioenregeling

Valt uw onderneming niet onder een verplichte pensioenregeling? Dan zijn er als werkgever alsnog mogelijkheden om uw personeel een oudedagsvoorziening aan te bieden. De meest voorkomende manier is om een maatwerk pensioenregeling af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij.

Ziekteverzuimverzekering

Bij onverhoopte arbeidsongeschiktheid / ziekte van uw werknemer(s) bent u wettelijk verplicht een gedeelte van het loon minimaal 2 jaar lang door te betalen.

U kunt dit risico bij een externe verzekeraar onderbrengen. Meer hierover vindt u op onze pagina ziekteverzuim.

Verder lezen

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat