Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


U wordt werkgever, wat nu ?

U heeft besloten om personeel aan te nemen voor uw onderneming, kortom u wordt werkgever, wat zijn de eerste stappen die u moet nemen?

  • Aanvragen loonheffingennummer
  • Inschrijven bij het bedrijfspensioenfonds (indien van toepassing)
  • Sluiten van een ziekteverzuimverzekering

Aanvragen van een loonheffingennummer

Voor iedereen een eerste stap dus ook voor u zal de eerste keer komen dat u een werknemer in dienst gaat nemen. Als u voor het eerst een werknemer in dienst neemt dan dient u dit te melden bij uw belastingkantoor.

Om de aanmelding soepel en volledig te laten verlopen stuurt u het formulier Melding loonheffingen aanmelding werkgever naar uw belastingkantoor. Vervolgens ontvangt u een loonheffingennummer en een sectorindeling, deze gegevens heeft u nodig voor het verzorgen van u salarisadministratie en het doen van uw loonaangifte.

Inschrijven bij het bedrijfspensioenfonds

Indien uw onderneming onder een (verplicht) bedrijfspensioenfonds valt dan dient u zich tevens in te schrijven als werkgever bij het betreffende pensioenfonds.

Na inschrijving zal het pensioenfonds u informeren over de in te houden en af te dragen premies, en over de wijze waarop u uw werknemers en loongegevens aan het pensioenfonds dient aan te leveren.

Door de grote diversiteit in de diverse pensioen- en bedrijfstakregelingen kunnen wij hier geen verdere details geven, wilt u weten hoe de regels voor uw onderneming zijn, neem dan contact op met één van onze medewerk(st)er(s).

Eigen pensioenregeling

Valt uw onderneming niet onder een verplichte pensioenregeling, dan kunt u als werkgever alsnog besluiten uw personeel een oudedagsvoorziening aan te bieden. U kunt dan een maatwerk pensioenregeling afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij.

Ziekteverzuimverzekering

Bij onverhoopte arbeidsongeschiktheid / ziekte van uw werknemer(s) bent u wettelijk verplicht een gedeelte van het loon minimaal 2 jaar lang door te betalen.
U kunt dit risico bij een externe verzekeraar onderbrengen, meer hierover vind u op onze pagina ziekteverzuim. Verder lezen

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat