Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Kleine ondernemersregeling

Kleine ondernemersregeling: voor wie?

De kleine ondernemersregeling is in het leven geroepen voor ondernemers die btw-plichtig zijn en ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Blijft uw totaal verschuldigde omzetbelasting per jaar bepaalde normbedragen, dan hoeft u uw omzetbelasting geheel of gedeeltelijk niet aan de belastingdienst af te dragen. Het betreffende bedrag mag u dan 'houden'. Hierover betaalt u dan wel weer inkomstenbelasting (het zijn immers extra inkomsten).

Het kan in dit kader voordelig zijn een grote aankoop, bijvoorbeeld van voorraden, net voor het jaareinde te doen. De verschuldigde voorbelasting kan er dan net voor zorgen dat u beneden het normbedrag blijft. Zo maakt u optimaal gebruik van de kleine ondernemersregeling.

Belangrijkste voorwaarden voor de kleine ondernemersregeling:

  • U bent een natuurlijk persoon of een combinatie van natuurlijke personen, zoals een eenmanszaak, een maatschap, een vennootschap onder firma.
  • U moet na aftrek van de voorbelasting minder dan € 1.883 btw betalen in een jaar.
  • U voldoet aan uw administratieve verplichtingen voor de btw.

Let op: dit zijn de hoofdregels. Er is een groot aantal specifieke situaties in welk geval de kleine ondernemersregeling niet mag worden toegepast.

>>>Ik wil graag weten of ik voor de kleine ondernemersregeling in aanmerking kom. >>> Verder lezen

Betaalbaar & Altijd Maatwerk voor onze Klanten!