Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Ik ben BKR geregistreerd . . .

In Nederland staan negen van de tien volwassenen geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Die registraties variëren van een onschuldig telefoonabonnement tot grote schulden

Hoewel dit heel serieus klinkt hoeft een BKR-registratie niet altijd negatief te zijn.

Voordat een bank een financiering verstrekt zal het namelijk altijd eerst uw gegevens na trekken in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Blijkt u vervolgens BKR geregistreerd te zijn, dan heeft een bank gelijk een goed beeld van u als betaler.

Heeft u in het verleden een financiering afgesloten? Dan kan de bank precies zien of u deze netjes heeft afgelost. Is dit het geval, dan biedt dit de bank extra zekerheid, en zal deze eerder geneigd zijn om u een nieuwe financiering te bieden.

Andersom, staat u negatief BKR geregistreerd, dan staat u er wat minder goed op. Echter, zelfs dan kan een goede uitleg het verschil maken tussen wel of geen krediet. Zolang u altijd eerlijk bent over de stand van zaken zal er in ieder geval naar u geluisterd worden. De bank zal altijd naar eigen inzicht beslissen of uw negatieve registratie een belemmering vormt voor het verkrijgen van een financiering.

Indien u graag van tevoren wilt weten wat uw huidige status is binnen het BKR, vraagt u dan deze gegevens op via uw bank. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. En als u van tevoren weet dat u een negatieve registratie heeft, overleg dan eerst met de bank voordat u uw plannen uitwerkt. Dit voorkomt onnodige teleurstelling.

Verder lezen

 

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat