Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


De Commanditaire Vennootschap

De Commanditaire Vennootschap vertoont belangrijke overeenkomsten met de Vennootschap Onder Firma. Het belangrijkste verschil is echter dat er bij de Commanditaire Vennootschap twee soorten vennoten zijn, namelijk beherende en commanditaire, of stille vennoten.

De commanditaire vennoten zijn slechts financieel betrokken bij de CV. Zij mogen niet namens de commanditaire vennootschap naar buiten treden.

Aansprakelijkheid Commanditaire Vennootschap

De commanditaire vennoten zijn slechts aansprakelijk voor bedragen gelijk aan het door hen ingebrachte kapitaal.

De beherende vennoten daarentegen zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de commanditaire vennootschap. Dit geldt voor zowel hun privé als hun zakelijke vermogen.

De Commanditaire Vennootschap en belastingen

De beherende vennoten van een Commanditaire Vennootschap worden voor de inkomstenbelasting gezien als ondernemers. Dit is dus hetzelfde als bij de vennootschap onder firma en de eenmanszaak.

Voor de commanditaire vennoten gelden er geen ondernemersfaciliteiten binnen de inkomstenbelasting, behoudens bijvoorbeeld willekeurige afschrijving.

Commanditaire vennootschap oprichten

De oprichting van een commanditaire vennootschap is eenvoudig. Slechts het inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel volstaat. Het is echter wel aan te raden een vennootschapscontract op te stellen, waarin alle afspraken tussen vennoten worden vastgelegd.

>>> Ik wil een commanditaire vennootschap oprichten. >>>Verder lezen

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat