Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Stamrecht B.V.

Wat is een Stamrecht B.V. ?

Een Stamrecht B.V. is een besloten vennootschap welke is opgericht met het doel een stamrecht onder te brengen ten behoeve van de directeur groot aandeelhouder.

Wat is een stamrecht ?

Als u bijvoorbeeld na een arbeidsconflict, of door andere oorzaken bij het verbreken van uw dienstverband met uw werkgever een vergoeding ontvangt, ook wel de "gouden handdruk" genoemd zijn er verschillende mogelijkheden om deze beloning te behandelen, namelijk:

  • U laat het bedrag optellen bij uw loon en betaalt direct de betreffende loonbelasting, in veel gevallen betekent dit dat uw vegoeding tegen het toptarief zal worden afgerekend.
  • U sluit een stamrecht / lijfrente verzekering af bij een verzekeraar, u kunt de belastingheffing uitstellen tot het moment van uitkering van de verzekering.
  • U richt een Stamrecht B.V. op, en bedingt een stamrecht bij u eigen vennootschap, u stelt wederom de belastingheffing uit tot het moment van uitkering, met als belangrijk verschil dat u het bruto bedrag in uw vennootschap beschikbaar hebt voor ondernemen of beleggen.

 

Wat is nu de beste optie ? (Na 1 janauri 2014 is er geen fiscale mogelijkheid meer uw ontslagvergoeding in een stamrecht om te zetten).

Wat de beste optie is verschilt van geval tot geval kiest u in het linkermenu voor de diverse onderwerpen om hier meer over te lezen, of neem contact op Actium.

 

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat