Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Sectorplan zorg moet 80.000 werknemers aan andere baan helpen

23 April 2014.

Het sectorplan voor de Zorgsector is goedgekeurd. Met dit plan zetten werkgevers en werknemers in de sector zich in om ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen en werknemers van werk naar werk te begeleiden in de zorg of op te leiden voor ander werk.

De sociale partners willen zo 80.000 mensen naar ander werk begeleiden of omscholen. Van de naar verwachting 80.000 mensen wordt een derde naar ander werk begeleid buiten de zorgsector. De rest wordt om- en bijgeschoold voor een nieuwe functie binnen de zorg, waarvan 5000 leerwerkplekken voor jongeren zijn bedoeld. Het plan kost in totaal € 200 miljoen, waarvan de helft door het Rijk wordt betaald en de andere helft door de sector zelf. De deelnemende partijen zijn ActiZ, CNV Publieke Zaak, FBZ, GGZ Nederland, NU ’91, VGN en RegioPlus.

Door de veranderingen in de langdurige zorg, verandert ook de aard van het werk. Bijvoorbeeld in zorginstellingen waar straks minder werk is, omdat mensen langer thuis willen wonen en daar de zorg en ondersteuning krijgen die nodig is. Dat vraagt om nieuwe vaardigheden van zorgprofessionals. De sectorplannen voorkomen dat mensen in dat proces worden ontslagen. Bron: Min SZW 22-04-2014

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat