Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Onbeperkt contracten voor bepaalde tijd voor 65 plussers

5 oktober 2011.

Bij het onlangs afgesloten principeakkoord voor de vaste medewerkers van bemiddelingse en uitzendondernemingen aangesloten bij de NBBU is de afspraak opgenomen dat vaste werknemers na hun 65e onbeperkt contracten voor bepaalde tijd kunnen aangaan. Met deze cao-afspraak loopt de NBBU vooruit op de wens van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor een 'lichter arbeidsrechtelijk regime' voor mensen die willen doorwerken na de AOW-leeftijd.

De NBBU hoopt dat hierdoor 65-plussers die langer willen werken ook daadwerkelijk langer aan de slag blijven. De NBBU-cao voor uitzendkrachten kent al een dergelijke regeling voor uitzendkrachten na hun 65e jaar. Met de nieuwe cao wordt het ook mogelijk om op basis van vooraf gemaakte afspraken resultaatgericht te belonen. Het automatisme van loonsverhoging door een langer dienstverband is daarmee deels weggenomen. Tegelijkertijd worden medewerkers die blijven beloond met extra vakantiedagen naarmate het dienstverband langer wordt.

De nieuwe cao met een looptijd van drie jaar krijgen de zesduizend vaste medewerkers bij een NBBU-onderneming per 1 januari 2012 een loonsverhoging van 1,5 procent. De winstafhankelijke eindejaarsuitkering is verhoogd van 2 naar 2,5 procent. Bron: NBBU, 3-10-2011

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat