Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Zzp-pensioenfonds volgend jaar van start

19 juni 2014.

APG is verkozen tot beoogd uitvoerder van het zzp-pensioenfonds dat per 1 januari 2015 van start moet gaan. De samenwerkende zzp-organisaties (ZZP-Nederland, PZO, FNV-Zelfstandigen, FNV-Zelfstandigen Bouw) tekenen binnenkort over de uitvoering een intentieverklaring met APG. APG is een pensioenuitvoerder die onder meer het geld van ABP belegt. Het zzp-pensioenfonds moet een combinatie bieden van individuele keuzevrijheid en collectiviteit.

Deelnemende zzp’ers kunnen aan de pensioenregeling naar eigen inzicht flexibel en vrijwillig bedragen inleggen en op een zelf bepaalde pensioenleeftijd, tussen de 60 en 70 jaar, kiezen voor een pensioenuitkering met een looptijd van 10, 15 of 20 jaar. Het opgebouwde vermogen kunnen ze ook bij langdurige arbeidsongeschiktheid aanspreken. Verder zal het opgebouwde vermogen niet opeisbaar zijn voor derden en het pensioen ook geen onderdeel uitmaken van vermogenstoetsen. De zzp-pensioenregeling wordt gerealiseerd tegen significant lagere kosten dan vergelijkbare individuele producten. De administratiekosten zijn zeer laag. Dit maakt de regeling ook aantrekkelijk voor zzp’ers die een beperkt bedrag willen inleggen.

De samenwerkende zzp-organisaties en APG zullen in de komende periode de nadere details en de manier waarop het pensioeninitiatief concreet wordt uitgevoerd, verder uitwerken. Daarnaast worden een stichtingsbestuur en inspraak van de deelnemers nader vastgesteld. Bron: ZZP Nederland, 19-06-2014

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat