Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Werken over de grens: denk aan Europass

7 maart 2012.

Voor werknemers en anderen die in een ander land van de Europese Unie werk willen zoeken of stage willen lopen, is de Europass mogelijk een uitkomst. Europass bestaat uit een set documenten waarmee een werknemer of student zijn werkervaring en opleiding op een duidelijke manier kan laten vastleggen.

Omdat Europass wordt gebruikt in alle landen van de Europese Unie, maakt dit instrument het gemakkelijker voor een werknemer om in een ander Europees land te solliciteren. Het basisdocument van Europass is Europass CV, een standaard Curriculum Vitae dat in alle EU-landen wordt erkend. Men kan hierin kwalificaties en vaardigheden invullen.

Het Europass CV kan telkens opnieuw worden bijgewerkt. Daarnaast is er een Europass Taalpaspoort, Europass Mobiliteit, Europass Certificaatsupplement en Europass Diplomasupplement. Met het Europass Taalpaspoort kan men de praktische kennis van de verschillende Europese talen aantonen. Het Europass mobiliteitdocument is een verslag van verblijf en ervaring in het buitenland. Dit document maakt men niet zelf aan, maar wordt ingevuld door de onderwijsinstelling waar men onderwijs heeft gevolgd of de werkgever voor wie men werkzaam is geweest.

Het Europass Certificaatsupplement is een algemene beschrijving in het Engels of Nederlands van de beroepsopleiding die men gevolgd heeft. Het certificaatsupplement voegt informatie toe aan het officiële certificaat, maar vervangt het diploma niet. Het Europass Certificaatsupplement wordt uitgegeven door de instanties die het erkende beroepscertificaat toekennen. Het diplomasupplement van de Europass is een beschrijving van de inhoud, het niveau en het verloop van uw studie op hbo of universitair niveau. Bron: AWVN 6-3-2012; www.europass.nl

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat