Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Tweede Kamer steunt registratieplicht uitzendbureaus

5 maart 2012.

Werkgevers die personeel inhuren via een uitzendbureau dat zich niet als zodanig heeft geregistreerd, krijgen daarvoor een boete. Minister Kamp van Sociale Zaken krijgt steun van de Tweede Kamer voor een wetsvoorstel waarmee hij greep probeert te krijgen op malafide uitzendbureaus.

Volgens het voorstel moeten uitzendbureaus zich registreren bij de Kamer van Koophandel en mogen werkgevers alleen zaken doen met geregistreerde bemiddelaars. Daarnaast worden werkgevers die zaken doen met een uitzendbureau dat zich heeft gecertificeerd bij de Stichting Normering Arbeid, gevrijwaard van aansprakelijkheid wanneer het uitzendbureau zich niet aan de regels houdt. Voor bedrijven die zaken blijven doen met arbeidsbemiddelaars die niet over zo’n certificaat beschikken, geldt dat ze aansprakelijk wel gesteld kunnen worden.

Momenteel zijn er naar schatting zo’n zesduidend uitzendbureaus die zich niet aan de regels houden, ongeveer de helft van het totale aantal uitzendbureaus. Die veelal kleine bedrijven bemiddelen ongeveer honderdduizend uitzendkrachten. Kamp wil het aantal malafide uitzendbureaus binnen twee jaar naar nul brengen. Hij volgt daarmee één van de aanbevelingen van een tijdelijke Kamercommissie die onderzoek deed naar de lessen die te trekken zijn uit de arbeidsmigratie uit Midden- en Oost-Europa. Tot eind vorige eeuw gold voor uitzendbureaus een vergunningplicht, maar toenmalig SZW-minister Melkert maakte daar een einde aan, omdat hij vond dat regulering van de sector geen overheidstaak was. De uitzendsector probeerde sindsdien de problemen met zelfregulering te lijf te gaan, maar volgens de Kamercommissie hebben die pogingen gefaald. Bron: SC online, 2-03-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat