Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Afdrachtvermindering voor buitenlands onderwijs

28 maart 2012.

Sinds 1 januari 2012 is de afdrachtvermindering onderwijs ook van toepassing als de opleiding buiten Nederland wordt gevolgd in de EU of de EER. Of sprake is van een met een Nederlandse opleiding vergelijkbare buitenlandse opleiding wordt vastgesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Om de afdrachtvermindering onderwijs voor een buitenlandse opleiding te mogen toepassen, moet de opleiding qua niveau en kwaliteit vergelijkbaar zijn met een Nederlandse, voor de afdrachtvermindering onderwijs kwalificerende opleiding. De minister van OCW stelt dit in een verklaring vast. De verklaring dient te worden aangevraagd door gebruik te maken van een aanvraagformulier dat is te vinden op www.duo.nl. In dit formulier moet de benodigde vooropleiding worden opgegeven alsmede voor de MBO-opleiding het vakkenpakket waaruit de opleiding bestaat, de hoeveelheid lesuren en het aandeel beroepspraktijkvorming als onderdeel van de opleiding.

Voor de inhoudelijke beoordeling van de buitenlandse opleidingen zal de minister advies vragen bij de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Aan de verklaring omtrent vergelijkbaarheid kan met terugwerkende kracht afdrachtvermindering worden ontleend. De minister is verplicht om dit moment in de verklaring op te nemen. Bron: Min. OCW 03-03-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat