Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


VNO-NCW: verplichtingen bij ziekteverzuim schadelijk voor werkgelegenheid

28 mei 2015

VNO-NCW is blij dat een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat werkgevers in het midden- en kleinbedrijf worden ontlast bij ziekteverzuim van personeel.

De ondernemingsorganisatie vindt dat werkgevers te veel verplichtingen hebben op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Die werken als een ‘afbreker’ van werkgelegenheid. Bij ziekte moeten werkgevers het loon gedurende twee jaar doorbetalen. Daarnaast moeten zij de re-integratie van hun werknemer stimuleren en daar een verslag van bijhouden. Daar gaat veel tijd, geld en energie in zitten, aldus VNO-NCW.

Vooral het MKB heeft moeite om dat op te brengen. Het huidige systeem maakt het onaantrekkelijk om personeel aan te nemen. Bovendien heeft nog geen kwart van het verzuim deels of hoofdzakelijk met werk te maken, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De verantwoordelijkheden voor en de kosten van het verzuim zouden daarom beter verdeeld moeten worden over werkgever , verzuimverzekeraar en werknemer, vindt VNO-NCW. Zo zouden werknemers meer dan nu zelf actief moeten re-integreren en daar ook op afgerekend moeten worden. Bron: VNO-NCW 21-05-2015

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat