Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Uitzendsector: vooral toename payrolling en detachering

2 maart 2015.

De uitzendbranche heeft vorig jaar afgesloten met groei. Zowel het aantal uitzenduren als de omzet van de branche stegen. De groei in uren deed zich, in lijn met de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt, vooral voor bij langlopende contracten zoals detachering en payrolling.

In het vierde kwartaal van 2014 nam het aantal uitzenduren met 2,4% toe ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dit is de grootste stijging in ruim vier jaar. Voor heel 2014 geldt dat het aantal uitzenduren 6,6% hoger lag dan in 2013.

Het aantal uren in langlopende contracten (detachering, payrolling) steeg met 3,7%. Deze vorm van uitzendwerk neemt al drie jaar toe. Werkgevers willen flexibeler zijn in het aannemen en afstoten van personeel en geven werknemers steeds vaker een langlopend uitzendcontract in plaats van een vaste aanstelling.

Het aantal uren in kortlopende contracten steeg ook, met 1,4%. Dit was voor het tweede kwartaal op rij. De ontwikkeling van de kortlopende uren loopt doorgaans voor op die van de rest van de arbeidsmarkt.

Vergeleken met 2013 steeg zowel het totaal aantal uitzenduren als de omzet van de uitzendbranche aanzienlijk. Het aantal uren steeg met 6,6% en de omzet met 5,5%. Ondernemers in de uitzendbranche zijn optimistisch gestemd over de omzet en de eigen personeelssterkte in 2015. Per saldo verwacht ruim 22% meer personeel in te kunnen zetten in het lopende jaar. Dat is fors meer dan aan het eind van 2013. Het saldo dat een toename van de omzet verwacht in 2015 komt uit op 30%. Dat is nagenoeg gelijk aan het saldo van een jaar eerder. Bron: CBS 27-02-2015

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat