Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Pensioenaanbod voor zzp’er te duur

18 januari 2012.

Uit een onderzoek onder de PZO-achterban blijkt dat 91% van de zzp'ers het aanbod van pensioenvoorzieningen onduidelijk en niet transparant vindt. 96% wantrouwt de aanbieders van pensioenproducten en 85% vindt het huidige aanbod te duur voor wat het oplevert.

PZO deed het onderzoek onder haar achterban naar de drijfveren van zelfstandigen om te plannen en te sparen voor hun pensioen. Daarnaast vroeg ze naar de perceptie over pensioenproducten voor zzp'ers. Het onderzoek werd uitgevoerd door Elise Schutte, student aan de Erasmus Universiteit.

De huidige pensioenmogelijkheden voor zzp'ers zijn beperkt tot de derde pijler van het pensioenstelsel, zoals lijfrente en banksparen. Het onderzoek toont dat verzekeraars de informatievoorziening ten aanzien van pensioen nog kunnen verbeteren. Het vertrouwen om het juiste product voor pensioensparen aan te schaffen moet worden vergroot. Uit het onderzoek blijkt dat hoe meer financiële kennis een zzp'er heeft, hoe sneller hij iets aan pensioen doet. Bron: PZO 11-01-2011

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat