Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Zakelijke poolauto en tijdelijk vervangend leasevoertuig

1 augustus 2014.

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen heeft met de Belastingdienst afspraken gemaakt die flexibele leaseproducten mogelijk moeten maken en bijtellingperikelen voorkomt bij een tijdelijk vervangend leasevoertuig.

Volgens de branchevereniging is er in de markt vraag naar flexibele mobiliteit en mobiliteitsconcepten, maar maakte de wetgeving dit vaak onmogelijk door de bijtellingsproblematiek. De afspraken die nu met de fiscus zijn gemaakt betekenen volgens VNA een belangrijke doorbraak. Een van de afspraken is dat een zakelijke poolauto privé kan worden gebruikt door de werknemers, zolang de werkgever zich maar als verhuurder gedraagt. Dat doet hij door een marktconform tarief te berekenen en door een sluitende kilometerregistratie bij te laten houden. De tarieftabel in de regeling en de regeling zelf worden jaarlijks door de VNA en de Belastingdienst vastgesteld en geactualiseerd. Een andere afspraak betref het voorkomen van een extra bijtelling bij de tijdelijk vervangende leaseauto, bijvoorbeeld als de vervangende leaseauto duurder is of in een andere bijtellingscategorie valt.

De regeling is geschreven met het oogmerk om de berijder het voertuig te laten gebruiken dat het best past bij zijn reis. Dat kan dus ook een conventionele auto zijn als de hoofdauto (semi)elektrisch is. Of een grotere auto als de hoofdauto een kleinere auto is. Bron: VNA, 25-07-2014

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat