Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Deponering jaarstukken bij KvK

13 februari 2014.

Vanaf boekjaar 2016 kunnen jaarrekeningen alleen nog via SBR bij de Kamer van Koophandel worden aangeleverd. Momenteel wordt gewerkt aan een wetswijziging die dit moet regelen. Bedrijven die hun jaarrekeningen nu via SBR deponeren kunnen van de Kamer van Koophandel een e-mail tegemoet zien met als bijlage een PDF-weergave van de gedeponeerde jaarrekening.

Momenteel kunnen rechtspersonen in de bedrijfsklasse klein hun jaarrekening al via SBR deponeren. In de loop van 2014 komt deponeren via SBR ook beschikbaar voor rechtspersonen in de bedrijfsklassen (middel)groot.

Het is daarnaast nu nog mogelijk om een jaarrekening op papier aan te leveren. Voor de jaarrekening van (middel)grote rechtspersonen is aanleveren per e-mail in 2014 nog mogelijk. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, is het aanleven op papier of per e-mail vanaf boekjaar 2016 niet meer mogelijk. Met ingang van dinsdag 3 december 2013 stuurt de Kamer van Koophandel bij deponering via SBR een e-mail met als bijlage een PDF-weergave van de gedeponeerde jaarrekening.

Het is dan direct duidelijk welke jaarrekeninggegevens gedeponeerd zijn. Deze e-mail wordt verzonden vanaf het e-mailadres noreply(at)kvk.nl.

Bron: SBR nieuwsbrief 11-02-2014

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat