Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Commissie gaat werken aan herziening inkomstenbelasting

16 februari 2012.

Een commissie gaat zich buigen over een herziening van de inkomstenbelasting. Staatssecretaris Weekers heeft de Tweede Kamer voorgesteld om onder leiding van Kees van Dijkhuizen, Chief Financial Officer bij NIBC Bank, een commissie een aantal realistische toekomstscenario’s voor een herziening van de inkomstenbelasting uit laten werken.

De bedoeling is dat de commissie voorstellen doet voor een eenvoudig, solide en fraudebestendig belastingstelsel dat bijdraagt aan de verbetering van de concurrentiekracht van Nederland. De commissieleden zullen onder meer te kijken naar de mogelijkheden om de tarieven in de loon- en inkomstenbelasting wezenlijk te verlagen. Ook is de commissie gevraagd te komen met voorstellen voor een vereenvoudiging van de inkomstenbelasting en de toeslagen.

De voorstellen zouden moeten leiden tot een meer samenhangend en transparant systeem van fiscale kortingen en toeslagen. Het is de bedoeling dat de commissie, naast scenario’s voor een beoogd eindbeeld, concreet toepasbare voorstellen ontwikkelt, inclusief een realistisch invoerings- of overgangstraject. Naar verwachting zal de commissie haar werkzaamheden in het voorjaar van 2013 afronden. Bron: MvF 9-02-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat