Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Verlenging keurmerk veilig ondernemen

13 februari 2012.

Het project Keurmerk Veilig Ondernemen wordt ook na 2012 verlengd. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie deed deze toezegging tijden een werkbezoek met MKB-voorzitter Biesheuvel aan bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel.

Opstelten en Biesheuvel reikten in Zaltbommel samen het 500e Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) uit. Het KVO geldt als een van de meest succesvolle voorbeelden van publiek-private samenwerking om de criminaliteit tegen bedrijven aan te pakken. Het is tevens een van de pijlers van het nieuwe Actieplan Criminaliteit tegen Bedrijven, dat Opstelten in Zaltbommel heeft gepresenteerd.

Een veilige omgeving is voor bedrijven een voorwaarde om succesvol te kunnen ondernemen. En hoewel de criminaliteit tegen het bedrijfsleven daalt, is het aantal delicten (ruim 2,6 miljoen per jaar) en de schade die ondernemers dientengevolge lijden nog altijd onacceptabel hoog. Meest voorkomende vormen van criminaliteit op bedrijventerreinen zijn inbraken, vernielingen en diefstal van en uit auto’s en vrachtwagens.

De jaarlijkse schade loopt in de miljarden. Het project Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO) wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Er is een KVO voor bedrijventerreinen, sinds 2005 uitgevoerd door MKB-Nederland, en een voor winkelgebieden, uitgevoerd door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel. In het KVO-B maken ondernemers samen met de gemeente, politie en brandweer en eventuele andere partijen afspraken om overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken.

Het gaat dan bijvoorbeeld om het plaatsen van beveiligingscamera’s, beter georganiseerd toezicht, afspraken met politie over uitrukken en aangiftes en het beter verlichten van panden en openbare wegen. Bron: MKB Nederland, 13-02-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat