Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Aanbestedingswet door Tweede Kamer

15 februari 2012.

De Tweede Kamer is op 14 februari akkoord gegaan met de nieuwe Aanbestedingswet. Deze nieuwe wet moet ondernemers bij overheidsaanbestedingen een eerlijker kans geven.

De Kamer ging pas akkoord nadat eerst een aantal ingrijpende amendementen waren aangenomen, die de positie van het MKB bij aanbestedingen versterken. Een van de amendementen betreft een clusterverbod, die het onnodig bundelen van werken in megapakketten en raamcontracten verbiedt. Dit is een belangrijke verbetering, omdat kleinere bedrijven hierdoor vaak buiten spel stonden.

Slechts onder specifieke omstandigheden is het clusteren van opdrachten nu nog toegestaan. Raamcontracten moeten worden opgeknipt in kleinere percelen. Een andere wijziging was dat aanbestedende partijen geen omzeteisen meer mogen stellen. Ook is de Gids Proportionaliteit in de wet opgenomen. In die gids staan aanbevelingen en richtlijnen wat redelijke eisen en procedures zijn bij het aanbesteden van opdrachten. Het woord is nu aan de Eerste Kamer. Die heeft in de vorige kabinetsperiode een eerder voorstel voor een nieuwe Aanbestedingswet nog verworpen. Als de Eerste Kamer ook akkoord gaat is de verwachting dat de nieuwe Aanbestedingswet niet eerder dan op 1 januari 2013 in werking zal treden. Bron: Tweede Kamer, 14-02-2012; div. media

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat