Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


VNO-NCW blij met stijging op wereldwijde concurrentielijst

8 september 2011.

Dat Nederland wederom stijgt op de wereldwijde concurrentie-index die op 7 september jl. verschenen is, geeft aan dat ons land op de goede weg is om een vooraanstaande kenniseconomie te worden.

In deze ranglijst, waarvoor het World Economic Forum de economische sterktes van 142 verschillende landen vergeleek, klimmen we van de achtste naar de zevende plek en bereiken we de hoogste notering sinds 2000. Vorig jaar was Nederland ook al twee plaatsen gestegen. Het World Economic Forum, dat zich mede baseert op cijfers die door de Rotterdamse Erasmus Universiteit zijn aangeleverd, constateert dat ons land het goed doet als het gaat om onderwijs en technologische alertheid. Qua infrastructuur (havens, luchthavens en spoor) behoort Nederland tot de wereldtop en de liberalisering van de markten in de afgelopen jaren heeft geleid tot een betere marktwerking en een toegenomen bedrijvigheid.

De lijst wordt aangevoerd door Zwitserland, Singapore, Zweden, Finland en de Verenigde Staten. Ook Duitsland staat nog boven ons. Voor het bereiken van een notering bij de hoogste vijf, zoals het kabinet ambieert, heeft Nederland nog een flinke weg te gaan, vooral als het gaat om het efficiënter maken van de arbeidsmarkt die nog altijd veel te rigide is.

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat