Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.
Staatssecretaris Weekers heeft in antwoord op vragen van het Tweede Kamerlid Sterk over Het Nieuwe Werken laten weten wanneer de verstrekking van een thuiswerkplek onbelast is. Mevrouw Sterk vraagt zich af hoe het kan dat verstrekkingen op de werkplek onder de werkkostenregeling onbelast zijn, terwijl exact dezelfde verstrekking op de thuiswerkplek wel belast is.
Volgens de staatssecretaris zijn er drie categorieën verstrekkingen voor de thuiswerkplek die net als op de werkplek onbelast zijn:
1. Verstrekkingen die rechtstreeks voortvloeien uit het arbeidsomstandighedenbeleid van de werkgever, zoals de beeldschermwerkplek thuis.
2. Verstrekkingen die deels op de werkplek (onbelast) en deels op de thuiswerkplek (onbelast) worden gebruikt, zoals de mobiele telefoon en gereedschap.
3. Verstrekkingen en vergoedingen voor de thuiswerkplek kunnen ook onbelast blijven als deze door de werkgever als eindheffingsloon worden aangewezen.
Deze verstrekkingen en vergoedingen blijven onbelast als de 1,4% van de totale loonsom niet wordt overschreden. Verstrekkingen uit categorie 1 en 2 zijn onbelast omdat de wet het loonvoordeel van deze verstrekkingen onder voorwaarden op nihil stelt. Printers en privé getinte zaken zoals koffie zijn verstrekkingen die op de werkplek onbelast blijven maar voor de thuiswerkplek wel belast zijn. Doordat er geen voorwaarden zijn voor het gebruik van de vrije ruimte hebben de werkgevers onder de werkkostenregeling wel meer flexibiliteit. Bron: Min. SZW 16-05-2012