Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Eigenrisicodragen WGA: let niet alleen op de kosten

22 mei 2012.

De centrale overweging voor de meeste werkgevers om eigenrisicodrager voor de WGA-lasten te worden, blijken de kosten te zijn. Volgens STECR, het expertisecentrum participatie van de branchevereniging van arbodiensten, dienen echter meer aspecten een rol te spelen bij de beslissing om eigenrisicodrager te worden.

STECR heeft daarom haar Werkwijzer Eigenrisicodragen WGA vernieuwd. In de nieuwe STECR Werkwijzer Eigenrisicodragen WGA komen naast de financiële aspecten van eigenrisicodragen ook andere onderwerpen aan de orde, zoals re-integratieverplichtingen, sancties, verhaalsrecht, premieverdeling, de relaties tussen de diverse betrokkenen (werkgever, werknemer, arbodienst of bedrijfsarts, het UWV en de private verzekeraar).

Volgens STECR worden bij de beslissing om eigenrisicodrager te worden deze aspecten wel vaak aangestipt, maar blijven ze vervolgens op de achtergrond, terwijl juist daarna de consequenties van de gemaakte keuze zich gaan vertalen in de dagelijkse bedrijfsvoering. De STECR Werkwijzer maakt de lezer attent op een integrale beleidskeuze en op de implementatie van het eigenrisicodragerschap. Bron: STECR mei 2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat