Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Ondernemen in ontwikkelingslanden ook voor MKB

2 mei 2012.

Het kabinet wil dat MKB-bedrijven vaker ook in ontwikkelingslanden aan de slag gaan en daar bijdragen aan duurzame economische ontwikkeling en armoedebestrijding.

Om dit te stimuleren stelt het kabinet kortingsbonnen ter beschikking voor bedrijven die daarvoor advies willen inkopen bij een consultant of een maatschappelijke organisatie. Staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken start een pilot met vouchers voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Zo’n voucher geeft 50% korting (tot maximaal € 10.000) op de advieskosten.

Doel van de pilot is kijken of ondernemers op deze manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de private sector in ontwikkelingslanden. Dat is namelijk cruciaal voor duurzame economische groei en armoedevermindering. De vouchers worden uitgegeven door MVO Nederland. Naast de IMVO-vouchers worden bedrijven ook gestimuleerd verantwoord te ondernemen in ontwikkelingslanden via enkele andere regelingen als PSI (Private Sector Investeringen), ORIO (Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling) of publiek-private partnerschappen (PPP) als het Initiatief Duurzame Handel en de PPP-fondsen voor water en voedselzekerheid.

Knapen schrijft in een brief aan de Kamer dat om te komen tot zelfredzaamheid in ontwikkelingslanden de rol van de een goed functioneren private sector van groot belang is. Bron: MvBuza, 01-05-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat