Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Ondernemersorganisaties bepleiten groenfonds

24 mei 2012.

De ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten samen met milieuorganisatie Natuur en Milieu voor de komst van een publiekprivate groene investeringsmaatschappij . Zo’n groenfonds moet knelpunten bij de financiering van duurzame projecten wegnemen.

VNO-NCW, MKB-Nederland en Natuur en Milieu Daarmee ondersteunen hiermee een voorstel van Holland Financial Centre, dat onderzoek heeft laten doen naar de financiering van investeringen in duurzame energie en energiebesparing. De Groene InvesteringsMaatschappij (GIM) moet financieringsknelpunten voor duurzame projecten wegnemen. Deze zijn urgent in bijvoorbeeld de bouw, waar het gaat om energiebesparing in de gebouwde omgeving. Die projecten komen door allerlei oorzaken nu nog onvoldoende van de grond.

De GIM gaat deze duurzame projecten organiseren, structureren en waar noodzakelijk financieren. Op die manier kan het Groenfonds bijdragen aan de verduurzaming van de economie, het creëren van werkgelegenheid en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Eind vorig jaar hebben VNO-NCW, MKB-Nederland en Natuur en Milieu samen met het kabinet de Groene Groei Deal gesloten. Een van de afspraken was dat er een oplossing moet komen voor de belemmeringen in verschillende sectoren bij de financiering van op zich rendabele duurzaamheidsinitiatieven. Acht financiële instellingen hebben aangegeven bij te willen dragen aan de ontwikkeling van de Groene Investeringsmaatschappij, waaronder ING en ABN Amro. Bron: VNO-NCW 23-05-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat