Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Ondernemingsorganisatie positief over pensioenakkoord

6 januari 2014.

VNO-NCW is positief over het nieuwe pensioenakkoord. Volgens de ondernemingsorganisatie blijft een goede pensioenopbouw voor alle inkomens mogelijk en is een sterk nivellerende maatregel (de aftopping van de pensioenopbouw) nu van tafel.

Volgens de ondernemingsorganisatie worden met het nu bereikte akkoord de afspraken in het Sociaal Akkoord gerespecteerd. Bovendien is nu afgewend dat er opnieuw over 3 miljard euro aan bezuinigingen moet worden onderhandeld. Alle betrokkenen betalen een deel van de rekening. Daarbij is het volgens de ondernemingsorganisatie wel een domper dat een deel van de financiering is gevonden door de WW-premie in 2015 minder te verlagen dan in het herfstakkoord was toegezegd. Volgens VNO-NCW rijzen de loonkosten van werkgevers toch al de pan uit. Een structurele omslag is volgens de ondernemers nodig.

Het akkoord opent volgens VNO-NCW de weg naar substantiële premieverlaging bij de pensioenen, wat goed is voor de koopkracht. Essentieel is volgens VNO-NCW dat dit niet wordt gedwarsboomd door nieuwe regels voor het toezicht op pensioenen die eveneens in 2015 moeten ingaan. Bron: VNO-NVW 18-12-2013

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat