Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Economie herstelt zich nog niet

21 februari 2013.

Een derde van de ondernemers verwacht het eerste kwartaal van 2013 minder omzet te halen dan in het vierde kwartaal van 2012.

De verwachtingen ten aanzien van de werkgelegenheid zijn ook niet positief. Uit de Conjunctuurenquête Nederland (COEN) blijkt dat het eerste kwartaal van 2013 op het laagste niveau (-16%) van de laatste drie jaar eindigt. De export is in het vierde kwartaal 2012, na twee positieve kwartalen, toch weer onderuit gegaan. Ook de verwachtingen ten aanzien van het eerste kwartaal 2013 zijn somber. De krimp in de werkgelegenheid nam meer (-21%) toe dan werd verwacht (-18%). Die krimp zet door in het eerste kwartaal van 2013. Steeds meer bedrijven moeten afscheid nemen van hun personeel vanwege krimp in de omzet en export.

Ook ten aanzien van de investeringen is er geen goed nieuws te melden. Naar verwachting zijn ondernemers in het eerste kwartaal van 2013 nog minder (-20,7%) geneigd om te investeren. Een lichtpuntje is dat ondernemers wat minder negatief (-26,6%) zijn over het economisch klimaat dan in het vorige kwartaal (-33,3%). Ook ten opzichte van het oordeel over het eerste kwartaal van vorig jaar zijn de ondernemers dit laar minder negatief (-31,5%). De Conjunctuurenquête Nederland (COEN) is het gezamenlijk conjunctuuronderzoek van de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, MKB Nederland, Centraal Bureau voor de Statistiek en Economisch Instituut voor de Bouw. Bron: KVK.nl, mkb.nl 20-02-2013

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat