Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Gemiddelde WGA-premie bekend op 1 september

28 augustus 2011.

UWV maakt op 1 september de gemiddelde WGA-premie bekend. Met de gemiddelde WGA-premie wordt voor werkgevers de individuele WGA-premie vastgesteld. De opslag of korting die zij krijgen is afhankelijk van hun WGA- en WAO-lasten.

De gemiddelde WGA-premie die UWV op 1 september bekendmaakt, is een van de factoren die de premie bepaalt. Het werkelijke (individuele) premiepercentage dat moet worden betaald, hangt af van het risico op arbeidsongeschiktheid in de onderneming. Hoe minder werknemers van het bedrijf in de WGA/WAO zijn terechtgekomen, hoe minder premie verschuldigd is.

Er zijn wel grenzen gesteld aan de hoogte van de individuele WGA-premie. Die grens verschilt bij grote en kleine werkgevers.

Het is afhankelijk van de loonsom of er sprake is van een grote of een kleine werkgever. Werkgevers die kiezen voor het eigenrisicodragerschap voor de WGA betalen geen individuele WGA-premie. Wel is hun onderneming 10 jaar lang zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers. Bovendien zijn werkgevers ook 10 jaar lang zelf verantwoordelijk voor de betaling van de WGA-uitkering. Zij kunnen zich voor dit risico verzekeren bij particuliere verzekeraars. Werkgevers die in 2012 eigenrisicodrager voor de WGA willen worden moeten dit vóór 2 oktober 2011 aanvragen bij de Belastingdienst.

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat