Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Twee nieuwe fondsen voor mkb’ers

9 april 2015.

De Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) komt met twee nieuwe fondsen voor de financiering van het MKB en middelgrote bedrijven: het Achtergestelde Leningen Fonds (ALF) en het Bedrijfsleningen Fonds (BLF). Deze fondsen zijn samen met de institutionele beleggers, de banken, Aegon Asset Management en Robeco als fondsbeheerders en in overleg met het ministerie van Economische Zaken ontwikkeld.

De financieringscapaciteit die door de oprichting van de fondsen wordt ontsloten is naar verwachting ca. € 2 miljard in de komende drie jaar. Voor de financiering van de twee fondsen is meer dan de helft reeds toegezegd door institutionele beleggers, onder meer Pensioenfonds Metaal & Techniek, Aegon, Pensioenfonds PGB en Nationale-Nederlanden. De eerste leningen worden naar verwachting in de zomer verstrekt. De landelijke distributie van beide ondernemingsfondsen zal verlopen via banken (in ieder geval ABN AMRO, ING en Rabobank). De fondsbeheerders en de banken zullen op een later moment berichten wanneer precies en hoe ondernemers een beroep kunnen doen op de fondsen.

Het ALF verstrekt achtergestelde leningen aan MKB-ondernemers met gezonde groei- en winstvooruitzichten die op basis van hun balanspositie niet of slechts ten dele in aanmerking komen voor bancair krediet zonder achtergestelde lening. De beoogde omvang van dit fonds bedraagt bij de start ongeveer € 300 miljoen. Het BLF neemt deel in leningen die banken, onder reguliere voorwaarden, willen verstrekken aan gezonde ondernemingen, met goede business plannen maar die niet kunnen verstrekken omdat ze bijvoorbeeld al teveel financiering hebben uitstaan op de onderneming of in de sector waarin de onderneming actief is. De beoogde fondsomvang bedraagt bij de start ongeveer € 500 miljoen met doorgroei naar € 1 miljard. Bron: Nederlandse investeringsinstelling, 8-04-2015

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat