Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Premiekorting voor lage inkomens?

28 april 2015

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overweegt de mogelijkheid dat werkgevers minder sociale premies afdragen voor werknemers met een laag inkomen. Dat laat de bewindsman weten aan de Volkskrant. Asscher reageert daarmee op een zondag gepubliceerde studie van het Centraal Planbureau (CPB). In die studie stelt het CPB dat premiekorting als instrument om de kansen op de arbeidsmarkt te bevorderen ‘het meest effectief’ is aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Ook daalt de inkomensongelijkheid sterker wanneer alleen de lagere inkomens met lagere premies worden ondersteund om werk te vinden.

De premiekorting helpt werkgevers over de streep te trekken bij het aannemen van mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, stelt het CPB. Personen aan de onderkant van de arbeidsmarkt zijn gemiddeld minder productief. Dat verschil wordt met de premiekorting opgevangen. Een verlaging van de premies voor lagere inkomens van in totaal € 1,5 miljard levert zo’n 14.000 banen op, aldus het planbureau.

Asscher wil de premiekorting meenemen in de aankomende belastingherziening, stelt hij in de Volkskrant. ‘Door het invoeren van zo’n banenbonus kunnen we van het belastingplan een banenplan maken,’ aldus Asscher. Bron: SC Online, 28-04-2015

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat