Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Oproep verlenging lage btw door afbouw-, glas- en onderhoudsbranche

22 maart 2011.

Verlenging van de lage btw-regeling voor renovatie- en onderhoudswerkzaamheden is broodnodig. Dat stellen Koninklijke FOSAG, Glasbrancheorganisatie en de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven bij de bekendmaking van uitkomsten van een onderzoek naar de effecten van de maatregel. Een meerderheid van afbouw-, glaszet- en vastgoedonderhoudsbedrijven geeft aan dat de lage btw-regeling heeft gezorgd voor een toename van de vraag. Die toename is hard nodig omdat de bouweconomie nog altijd zucht onder een enorme teruggang.

Zonder die toename zouden minder arbeidsplaatsen behouden zijn gebleven. De afbouw-, glas- en vastgoedonderhoudsbedrijven vrezen bij beëindiging per 1 juli een grote terugval in activiteiten. Veel grootzakelijke opdrachtgevers wensen de extra verstrekte opdrachten voor 1 juli aanstaande te hebben afgerond. Dit betekent een enorme stuw aan extra activiteiten die na 1 juli wordt gevolgd door een oorverdovende stilte. "De stimulerende werking van de btw-maatregel is effectief, maar het ontstaan van deze stuw en vooral de dramatische terugval in activiteit na 1 juli kan niet de bedoeling zijn".

31 december is een veel natuurlijker einddatum omdat het sluiten van een boekjaar een veel voorkomende cesuur is in de werkzaamheden. Het Kabinet slaat dan twee vliegen in een klap. Verlenging betekent minder ontslagen. Beëindiging per 31 december sluit aan bij wat gebruikelijk is in de afbouw- en onderhoudswereld: projecten opleveren binnen een boekjaar en dus aansluiten op jaarbegrotingen van grote opdrachtgevers.

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat