Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Snellere afhandeling van BPM aangiften bij importauto's

20 maart 2011.

Staatssecretaris Weekers (Financiën heeft besloten de afhandeling van de BPM (belasting personenauto's en motorrijwielen) aangiften bij importauto's te versnellen. Dit schrijft hij in antwoord op vragen van het Tweede Kamerlid Neppérus (VVD).

Met deze nieuwe werkwijze van de Belastingdienst krijgen aangevers direct na betaling van het BPM-bedrag het 'fiscaal akkoord'. Het 'fiscaal akkoord' is een signaal van de Belastingdienst aan de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) dat voor het voertuig een kenteken mag worden afgegeven. Weekers: "De maatregel is gunstig voor aangevers. Als zij direct een fiscaal akkoord ontvangen en de Rijksdienst voor het Wegverkeer keurt de auto goed, dan kan de auto ook direct de Nederlandse weg op".

Als na onderzoek door de Belastingdienst blijkt dat de aangifte tegen een te laag bedrag is ingediend, wordt een naheffingsaanslag opgelegd. Dit zou na afgifte van het kenteken moeten gebeuren. De invoering van deze nieuwe werkwijze wordt op dit moment voorbereid en zal uiterlijk 1 juli 2011 van kracht zijn.

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat