Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Oldtimer ook tijdens 'winterstop' naar evenement

3 december 2015

Hebt u een oldtimer die valt onder de overgangsregeling met een laag MRB-tarief? Dan kunt u door een wijziging van het Kaderbesluit Motorrijtuigenbelasting ook tijdens de 'winterstop' voor een evenement gebruik maken van de weg. Oldtimers waarvan het kenteken is geschorst waardoor geen motorrijtuigenbelasting betaalt hoeft te worden, mogen gebruik maken van de weg als sprake is van een door de inspecteur als zodanig aangemerkte ‘bijzondere gelegenheid’.

Het gaat daarbij om oldtimers die 15 jaar of ouder zijn. Aan deze zogenoemde Evenementenregeling kan worden deelgenomen als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo moet het evenement twee maanden voordat het plaatsvindt door de organisator zijn aangemeld bij de inspecteur, het motorrijtuig moet WA-verzekerd zijn en er mag vier keer per jaar aan een bijzonder evenement worden deelgenomen verdeeld over maximaal acht dagen.

In het besluit is nu goedgekeurd dat oldtimers, die onder de overgangsregeling met een laag MRB-tarief vallen, in de maanden dat er officieel geen gebruik mag worden gemaakt van de oldtimer (de winsterstop van 1 december tot 1 maart), behalve voor de APK ook voor bijzondere evenementen uit de garage mogen worden gehaald. Het moet dan gaan om een oldtimer die onder de overgangsregeling valt en er mag maximaal twee dagen gebruik worden gemaakt van de Evenementenregeling. Schorsen van het kenteken is dan niet nodig. Bron: MvF 23-11-2015

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat