Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Veel zzp'ers werkloos op de bank

15 december 2011.

Een analyse van Jobbird.com onder ruim 600 profielen van zelfstandigen lijkt uit te wijzen dat de helft van de zzp'ers in Nederland werkloos op de bank zit. Van de onderzochte groep blijkt 54% tien jaar of langer werkervaring. Zij zijn naarstig op zoek naar nieuwe opdrachten en dat maakt de groep kansrijk voor bedrijven die zoeken naar kwalitatief goed personeel.

Volgens Jan-Peter Cruiming van Jobbird.com, bevestigen de cijfers de tendens dat de Nederlandse werkloosheidscijfers onvolledig zijn: zzp'ers die tijdelijk geen opdracht hebben staan niet als werkloos geregistreerd. Ook de SER waarschuwde eerder al voor verborgen werkloosheid onder zzp'ers.

Volgens Cruiming is dit gunstig voor bedrijven: het aanbod van zzp'ers is groot, dus bedrijven kunnen kritisch kijken naar het aanbod. Aan de andere kant dreigt onderbetaling voor zzp’ers. Bijna 10% van de zzp'ers zoekt opdrachten in de sector overheid en non-profit. 9,4% procent van de zelfstandigen geeft aan in de zakelijke dienstverlening aan de slag te willen gaan. Bron: Nuzakelijk, 15-12-2011

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat