Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Mobiliteitsvouchers ook in 2012

19 december 2011.

Het programma mobiliteitsvouchers is verlengd tot eind 2012. Evaluatie toont aan dat werkgevers steeds slimmer en bewuster omgaan met mobiliteit. Aanvragen die na 1 december 2011, 12.00 uur zijn ingediend, worden alsnog in behandeling genomen.

Met de mobiliteitsvoucher kan een werkgever een mobiliteitsscan laten uitvoeren door een adviseur en advies krijgen over de invoering van mobiliteitsmaatregelen. Uit de evaluatie blijken vooral maatregelen over slim werken, stimuleren van fietsgebruik en het gebruik van zuinige auto’s populair. Slimmer werken brengt het aantal reizen terug, door bijvoorbeeld teleconferencing en thuiswerken.

Tot en met november zijn er ruim 1.500 vouchers door bedrijven aangevraagd waarmee meer dan 70.000 MKB-werknemers zijn bereikt. Zeker 70% van de deelnemende bedrijven gaat met de gekregen mobiliteitsadviezen aan de slag. Reden genoeg het programma nog een jaar langer open te stellen. Nog meer MKB-bedrijven kunnen hierdoor de mogelijkheden op het gebied van slim werken en slim reizen beter gaan benutten. Werkgevers met 25 tot maximaal 250 werknemers komen in aanmerking voor de mobiliteitsvouchers. Het programma wordt verlengd tot en met 31 december 2012. Dit betekent dat alle aanvragen die na 1 december 12.00 uur zijn ingediend in behandeling worden genomen. Het budget van het programma is met € 2,5 miljoen opgehoogd van € 5,5 miljoen naar € 8 miljoen. Voor het beschikbare budget geldt 'op is op'. Meer informatie: http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/mobiliteitsvouchers.

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat