Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Kleine werkgevers ontzien bij pensioenoverdracht

18 april 2012.

Minister Kamp heeft de Tweede Kamer een ontwerpbesluit voorgelegd waarmee hij kleine werkgevers wil ontzien bij de waardeoverdracht van pensioenen.

Deze werkgevers kunnen worden geconfronteerd met soms forse bijbetalingslasten. Met de regeling komt Kamp tegemoet aan de wens van de Kamer om de bijbetalingsproblemen op te lossen. Het ontwerpbesluit wijzigt het Besluit uitvoering Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling door toevoeging van een artikel 19a ‘Tijdelijke regeling aanvullende bedragen’, waarmee de bijbetalingslasten voor kleine werkgevers worden beperkt.

Pensioenuitvoerders zijn op grond van dit besluit niet verplicht mee te werken aan een individuele waardeoverdracht als dit leidt tot bijbetalingslasten van meer dan €15.000 en meer dan 10% van de overdrachtswaarde bij een kleine werkgever. Het gaat daarbij om de totale waardeoverdracht (en bijbetalingslasten), ongeacht of een eventuele partner bezwaar aantekent tegen de overdracht van het partnerpensioen. Voor wat een kleine werkgever is, wordt aangesloten bij de sociale zekerheid (art. 2.6 Besluit Wfsv). Het besluit zal naar verwachting per 1 juli 2012 in werking treden. Bron: Min SZW 16-04-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat