Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Gratis internethulp voor mkb'er

11 april 2012.

Mkb’ers die hulp willen bij het opzetten of verbeteren van hun website of webwinkel, kunnen hiervoor gratis hulp krijgen. Met het landelijk programma ‘Nederland Verdient Online’ helpen organisaties als Google en MKB-Nederland het midden- en kleinbedrijf om internet beter in te zetten.

In Nederland Verdient Online (www.nederlandverdientonline.nl) hebben MKB Nederland, Google, ING en PostNL hun krachten gebundeld. Met dit project willen de initiatiefnemers dit jaar tienduizenden kleine en middelgrote bedrijven in Nederland helpen bij het beter inzetten van internet voor de groei van hun onderneming. Via de site kunnen MKB-ondernemers een gratis website of webwinkel opzetten. De hulp blijft niet beperkt tot het opzetten van een website en webwinkel, ook krijgen ondernemers tips over online advertentiecampagnes en betaalmogelijkheden en over het verzenden van goederen die via de webwinkel zijn verkocht.

De reden van dit initiatief is dat het Nederlandse MKB, in vergelijking met andere landen, de kansen die internet biedt wel ziet, maar nog onvoldoende benut. De meeste mkb’ers (80%) hebben wel een website, maar weten niet hoe ze deze verder kunnen uitbouwen met bijvoorbeeld een webshop. Uit een rapport van de Boston Consulting Group blijkt dat veel MKB’ers hierdoor kansen laten liggen, terwijl inwoners van Nederland juist voorop lopen in de online wereld. Onderzoek van McKinsey wijst uit dat internet een belangrijke rol speelt bij de mogelijkheid om te groeien in tijden van recessie. Bedrijven die internet intensief gebruiken groeien twee keer sneller dan bedrijven die dat niet doen. Bron: MKB Nederland, 5-04-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat