Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Tijdelijke verhuur van woonruimte gemakkelijker

1 augustus 2012.

Het wordt gemakkelijker voor mensen die hun huis te koop hebben staan om de woning tijdelijk te verhuren. Binnenkort wordt een wetsvoorstel ingediend om de Leegstandswet hiervoor aan te passen.

Een van de wijzigingen in het wetsvoorstel is dat voor de verhuur van een huis dat te koop staat, niet langer een maximumhuurprijs geldt op basis van het woningwaarderingsstelsel. Een andere wijziging is dat woningen huurwoningen die bestemd zijn voor sloop of renovatie straks langer mogen worden verhuurd. Nu is dat nog vijf jaar, maar dat wordt zeven jaar. Voor leegstaande gebouwen zonder woonbestemming, bijvoorbeeld kantoorgebouwen, geldt straks dat ze gedurende tien jaar mogen worden verhuurd. Nu is dat nog vijf jaar.

Deze maatregelen moeten leegstand voorkomen wanneer projecten door de economische crisis vertraging oplopen. Bij verhuur op basis van de Leegstandwet geldt minder huurbescherming. Wanneer het huurcontract eindigt moet de huurder de woning verlaten. De gemeente geeft de vergunning voor twee jaar met de mogelijkheid om telkens met één jaar te verlengen tot de maximale duur is bereikt. Een pand mag straks ook meerdere keren tijdelijk worden verhuurd. Bron: Rijksoverheid, 13-07-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat