Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Loonstijging vlakt af

6 juni 2012.

De loonstijging in de in mei overeengekomen cao’s is met 1,74% iets lager dan in de cao’s die in april (1,79%) zijn overeengekomen, maar ligt nog wel iets hoger dan het gemiddelde van 2012 (1,66%). Volgens werkgeversvereniging AWVN duidt dit op een afvlakking van de stijging van de cao-lonen en een stabilisatie rond 1,7%.

Volgens AWVN is er ondanks de afvlakking van de stijging nog geen reden voor gerustheid. De loonontwikkeling is volgens de werkgevers nog altijd te hoog. ‘De Nederlandse economie is zeer gevoelig voor internationale concurrentieverhoudingen en een loongolf kan desastreus zijn voor de concurrentiepositie van bedrijven.’ AWVN vindt het verontrustend dat vakbonden aan de onderhandelingstafel nog altijd 2,5% loonstijging vragen.

AWVN ziet meer in het scheppen van loonruimte door aan de onderhandelingstafel concrete afspraken te maken over productiviteitsverbetering. Volgens de werkgeversvereniging liggen bijvoorbeeld op het vlak van dienstroosters en flexibiliteit nog veel mogelijkheden. Een lichtpunt in het cao-seizoen 2012 zijn volgens AWVN de afspraken over duurzame inzetbaarheid. In 70% van de nieuwe cao’s zijn concrete afspraken gemaakt over scholing, oudere werknemers, diversiteit en vitaliteit van werknemers. In de eerste vijf maanden van 2012 zijn relatief weinig cao’s afgesloten. Er liepen 361 cao’s af. Tot nu toe is voor slechts 218 daarvan een nieuw akkoord tot stand gekomen. Bron: AWVN, 5-06-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat