Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Toenemend beroep op leverancierskrediet

17 juli 2012.

Leverancierskrediet zou weleens de belangrijkste kredietvorm kunnen worden. Tot die conclusie komt kredietinformatiebureau Graydon. Nu het voor ondernemers moeilijker is om een bancair krediet te verkrijgen zullen steeds meer ondernemingen een beroep doen op de ‘gratis lening’ van de leverancier.

Achteraf betalen wordt een kredietvorm die steeds belangrijker wordt.In een poll van Graydon onder finance professionals in het MKB geeft 85% van de finance professionals aan dat zij het afgelopen jaar moeilijker krediet kregen. 77% geeft zelfs aan dat banken het bedrijfsleven kapot maken. In die situatie wordt leverancierskrediet voor ondernemers belangrijker.

Bedrijven die elkaar op rekening leveren, vormen samen al decennia lang de grootste bank van Nederland, constateert Graydon. Bedrijven geven in feite een gratis lening, want zelfs over het bedrag dat te laat wordt betaald, rekent het bedrijfsleven zelden tot nooit rente. Voor bedrijven is het volgens Graydon wel van belang hun kredietrating in de gaten te houden.

Bij het verlenen van krediet, kijken niet alleen banken naar de ratings die kredietinformatiebureaus uitgeven. Ook leveranciers doen dat. Het is voor bedrijven dan ook goed om zich af te vragen welke opinie deze bureaus hebben over de kredietwaardigheid van hun onderneming. Volgens Graydon beseffen veel bedrijven nog onvoldoende dat ze zelf invloed uit kunnen oefenen op hun rating door hun financiële gegevens bij een kredietinformatie openbaar te maken. Dit levert niet alleen een goede reputatie op, maar vooral ook meer krediet. Bron: Graydon, 9-07-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat