Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Cao-loonstijging twee jaar onder inflatie

10 juli 2012.

In het tweede kwartaal van 2012 waren de cao-lonen (per uur inclusief bijzondere beloningen) 1,6 procent hoger dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal stegen de lonen nog met 1,3 procent. De cao-loonstijging ligt al twee jaar onder de inflatie.

In het tweede kwartaal van 2012 lagen cao-lonen (per uur inclusief bijzondere beloningen) 1,6% hoger dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal stegen de lonen nog met 1,3%. De inflatie in het tweede kwartaal van 2012 kwam echter uit op 2,2%.

Bij de sector particuliere bedrijven stegen de lonen in het tweede kwartaal van 2012 met 1,7% het hardst. In de gesubsidieerde sector en bij de overheid stegen de cao-lonen met respectievelijk 1,4% en 1,3% toegenomen. De contractuele loonkosten namen in het tweede kwartaal van 2012 met 2,1% toe. Hiermee is de stijging van de loonkosten gemiddeld een half procentpunt hoger dan die van de cao-lonen. Dit verschil komt vooral door een verhoging van de werkgeverspremies begin dit jaar.

Bij de sector overheid zijn de contractuele loonkosten met 2,9% het meest toegenomen in het tweede kwartaal, onder andere doordat de premie van het ABP pensioenfonds verhoogd is. Bron: CBS, 5-07-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat