Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Vanaf 1 oktober subsidie voor schone taxi’s en bestelwagens

26 september 2012.

Vanaf 1 oktober kunnen ondernemers bij de aanschaf van een nieuwe taxi of bestelwagen subsidie krijgen wanneer ze voor de schoonst mogelijke techniek kiezen.

De subsidieregeling is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren in binnensteden, waar taxi’s, koeriers en bestelauto’s veel relatief korte, vervuilende ritten maken. De subsidie is alleen beschikbaar voor kopers die over hun wagens geen BPM (aanschafbelasting) hoeven te betalen.

Behalve taxi’s en bestelwagens, betreft het bijvoorbeeld ook politie-, brandweer- en ziekenauto’s, invalidenvoertuigen en rolstoelbussen, lijkwagens, geldtransportwagens enzovoort, mits bij de aanschaf geen BPM wordt betaald. Doordat zij geen BPM betalen, zijn zij ongevoelig voor de fiscale prikkel die nu al bestaat in de variatie van BPM-tarieven voor meer en minder schone auto’s.

Een subsidie van € 1.250 komt beschikbaar voor diesels die reeds voldoen aan de euro 6 norm, voor (bestel)auto’s die af fabriek zijn uitgerust met een lpg- of aardgasinstallatie, en voor voertuigen met een benzinemotor die minder dan 95 maar meer dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten. De premie van € 3000 is voor de schoonste categorieën: plug-in hybrides met een CO2-emissie van minder dan 50 gram CO2 per kilometer, en elektrische voertuigen die helemaal geen uitlaatgas uitstoten. In de subsidiepot zit in totaal € 25 miljoen, afkomstig uit het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). De subsidieregeling, die inmiddels is aangemeld bij de Europese Commissie, staat open voor voertuigen die na 1 oktober 2012 en voor 1 januari 2015 op naam worden gesteld. Bron: Rijksoverheid.nl, 25-09-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat