Uw boekhouding laten doen?

Zorgeloos boekhouden begint hier!


Regels bedrijfshulpverlening moeten duidelijker

4 september 2012.

De regels rondom bedrijfshulpverlening moeten duidelijker. Dat vindt de Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf niet weet dat het verplicht is een bedrijfshulpverlener (bhv’er) binnen het bedrijf te hebben. De stichting ondervroeg ruim vierhonderd mkb-ondernemingen over de verplichtingen rondom de bhv’er.

Hieruit bleek dat 52% van hen weet dat de Arbowet verplicht dat elk bedrijf een bhv’er in dienst heeft. Van de bedrijven die wel een bhv’er in huis hebben, denkt 20% dat het toegestaan is hiervan af te wijken wanneer de bhv’er op vakantie of korte tijd ziek is. Dat is echter niet het geval. Slechts 15% van de ondervraagden weet dat de boete voor het ontbreken van een hulpverlener kan oplopen tot duizenden euro’s. ‘De vele regels, wetten en verplichtingen lijken voor onduidelijkheid te zorgen onder mkb’ers,’ zegt adjunct-directeur Brenda van Dranen van de Stichting Bedrijfshulpverlener.

De bepalingen over de bhv-plicht staan onduidelijk in de Arbowet, meent ze. ‘Het staat er wel in, en als je het heel goed leest, kom je er ook wel uit, maar de wet wordt vaak niet goed begrepen.’ Ze bepleit voor verduidelijking van de wet. Daarnaast wil ze de voorlichting aan mkb-bedrijven verbeteren. Bron: SC Online, 4-09-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat