Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


WGA-premie UWV stabiel

3 september 2012.

UWV verwacht voor de komende jaren een stabiel of hooguit lichtoplopend premieniveau. De gemiddelde WGA-premie voor werkgevers die bij UWV voor arbeidsongeschiktheid verzekerd zijn, zal volgend vrijwel gelijk aan de huidige premie zijn.

De premie is voor 2013 vastgesteld op 0,52% (2012: 0,53%). UWV verwacht dat het aantal eigenrisicodragers zal stabiliseren. De minimumpremie voor kleine werkgevers daalt licht en de minimumpremie voor grote werkgevers blijft onveranderd (respectievelijk 0,47% en 0,13%). De maximumpremie voor kleine werkgevers is volgend jaar 1,56% (was 1,59%) en voor grote werkgevers 2,08% (was 2,12%). De hoogte van de individuele WGA-premie is afhankelijk van het arbeidsongeschiktheidsrisico van de verzekerde werkgevers. Om werkgevers een indicatie van de hoogte van de premie te geven heeft UWV de WIA-wijzer ontwikkeld. Deze is online te raadplegen via uwv.nl/erd.

De correctiefactor werkgeversrisico daalt van 1,90 naar 1,78. Voor de komende jaren verwacht UWV een verdere daling van deze correctiefactor en een stabiel of hooguit licht oplopend premieniveau. Dit komt omdat het aantal mensen dat een WGA uitkering ontvangt minder snel stijgt. UWV verwacht dat het aantal eigenrisicodragers zal stabiliseren. Daarnaast sluit UWV niet uit dat meer werkgevers zullen terugkeren van eigenrisicodragerschap. Dit komt omdat in de particuliere markt de premies momenteel een opwaartse tendens vertonen terwijl de premie bij UWV stabiel is. Bron: UWV, 3-09-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat