Uw boekhouding laten doen?

Ervaar zorgeloos boekhouden en haal het maximale uit uw bedrijf.


Uitstelregeling voor kleine ondernemers

10 september 2012.

Staatssecretaris Weekers van Financiën werkt aan een uitstelregeling voor de loonbelasting en btw die kleine ondernemers financiële ruimte moet geven. Hij reageert hiermee op signalen dat kleine ondernemers in liquiditeitsproblemen zitten.

Volgens de regeling moet de fiscus zich soepeler opstellen ten opzicht van kleine ondernemers. Kleine ondernemers met liquiditeitsproblemen kunnen een kwartaal uitstel krijgen om orde op zaken te stellen. Het plan moet nog worden uitgewerkt, maar het gaat volgens de staatssecretaris om bedragen tussen de € 10.000 en € 15.000.

De staatssecretaris verwacht dat door de verhoging van het btw-tarief per 1 oktober sommige ondernemers in de problemen zullen komen. Maar het was, zo stelt de bewindsman, kiezen tussen twee kwaden, waarbij uiteindelijk gekozen is voor het minste kwaad. Weekers benadrukt dat het een tijdelijke verhoging van de btw betreft en dat het geld in 2014 en 2015 wordt teruggegeven aan de burger en het bedrijfsleven. in 2014 en 2015, bijvoorbeeld door aanpassing van de arbeidskorting om werken aantrekkelijker te maken. Bron: BNR, 6-09-2012

Financieel Administratieve Dienstverlening Op Maat